maandag 11 mei 2020

Bosgeus geinterviewed door Myra

Het geluid wordt beter gedurende het programma.

Talk2Myra maakt al jaren radio programma's, met regelmatig controversiële onderwerpen.
Helaas kwamen er enige jaren terug allerlei conflicten tussen mensen die ze vaker interviewde. Er was sprake van verdenkingen en agitaties, misverstanden liepen uit de hand, waardoor de sfeer rond het programma niet prettig meer was om door te zetten. Gelukkig heeft Myra de moed weer opgevat opnieuw te beginnen, met nieuwe mensen om te interviewen. Op het moment gaat het goed, maar ik zag al wel een gevaarlijke troll in de commentaren, iemand die ontkende dat biechten verboden is in Nederland; een sluwe truc om te trachten een lek te dichten. Myra is een moedige vrouw, veel van de interviews die ze deed hadden en hebben en grote waarde voor Nederland. Naast radio interviews, is Myra te volgen op Twitter.

Mijn eigen optreden was zoals het was, maar begreep een van Myra's vragen niet goed, waarvoor ik nu antwoord zal trachten te geven. Ze vroeg over de relatie tussen Joden en Jezuïeten. Mijn antwoord was een poging samenwerkingen te beschrijven, maar dat was niet wat ze bedoelde. De haat voor Joden door Jezuïeten is enorm, wat te zien is in de eed die door hoger geplaatste Jezuïeten wordt afgelegd. Deze eed is gedeponeerd in het Amerikaans congres, een officieel document. De volledige eed is op verschillende plekken op internet te vinden:
https://duckduckgo.com/?t=ffsb&q=jesuit+oath

Vertaald als:

De extreme Jezuïeten eed van installatie.


Meerdere:

Mijn zoon, tot nu toe is je geleerd te handelen als een veinzaard: Om een katholieke onder katholieken te zijn, zelfs een spion te zijn over je eigen broeders; om niemand te geloven, niemand te vertrouwen. Onder de hervormers, wees een hervormer; onder de hugenoten een hugenoot te zijn; onder de calvinisten wees een calvinist; onder de protestanten gewoonlijk een als protestant te zijn en hun vertrouwen te winnen, om er naar te streven te kunnen preken vanaf hun kansels, en met kracht met hen de heilige religie van onze paus te verwerpen; en zelfs zo laag te zinken als een jood te zijn onder de Joden, opdat het je mogelijk wordt alle informatie te verzamelen voor het nut van je orde als een trouw soldaat van de paus.


De haat voor Joden is goed zichtbaar in die eed. Ignatius de Loyola groeide op in Spanje in de tijd dat alle Joden daar vermoord werden door de Inquisitie, enige jaren later kreeg hij de leiding over die inquisitie. De eerste eeuw dat de Jezuïeten orde bestond, was het Joden niet eens toegestaan lid te worden. Nu was Jezus zelf een Jood, maar misschien dat u het woord veinzaard niet begrijpt. "Dissembler" kan ook vertaald worden als huichelaar, Jezuïeten zijn opgeleid als huichelaar.

Die vraag is zo dan beantwoord. Daar naast kan men nog stellen, dat Joden het de Jezuïeten regelmatig erg moeilijk maken, ze willen maar niet dood. Theodor Herzl had een audiëntie met de paus in 1904, voor de paus was dat een gelegenheid om hulp te krijgen bij het verslaan van het Ottomaanse rijk. Maar ondanks die audiëntie, was het Vaticaan zowat het laatste land op de planeet dat Israël erkende, pas in 1993. Toen waren de belangrijkste oorlogen voor de mensen van dat land om te overleven al gebeurd. De term "Palestina" is de Romeinse term voor Israël. Libanon werd na het verslaan van het Ottomaanse rijk aan de Katholieken gegeven, maar Libanon is nog steeds in Oorlog met Israël. Macht is natuurlijk belangrijker als het vervolgen van Joden, maar als ze de kans krijgen, wees altijd op je hoede.

Geen opmerkingen:

Kritiek op Arabieren? NEIN!

Na twee jaar uitstekende informatie te hebben gegeven over de speciale militaire operatie in de Oekraïne, bleek vanaf 7 oktober 2023 dat...