vrijdag 22 november 2019

Heinrich Himmler en de papisten.

Een korte vertaling van citaat uit de memoires van Walter Schellenberg. Deze heer was een van de top 10 leiders van de actieve SS ten tijde van Duitsland onder Hitler.
Over de auteur:
Walter Schellenberg ging zes jaar de gevangenis in 1945, kwam vrij in 1951, schreef vervolgens deze memoires in het jaar daarna in Zwitserland en Italië. Hij overleed in 1952 in Italië, na ziekte. Waarbij men zich moet afvragen of hij niet vergiftigd is vanwege zijn kennis als insider, waarvan dit citaat getuigt, en zijn Pruisische achtergrond. Pruisen is na de Reformatie altijd een belangrijk Protestant land geweest, totdat de Rooms Katholiek Adolf Hitler aan de macht kwam en daarna de lange bezetting kreeg door de Sovjets, die zowat alle vrouwen van Pruisen verkracht hadden in 1944-45. Bij de Neurenberg processen bleek, dat Walter Schellenberg concentratiekamp gevangenen geholpen had, daarom kreeg hij slechts 6 jaar cel. Nadat Her Schellenberg overleed in 1952, nam zijn vrouw de memoires mee naar Duitsland, waar ze op zoek ging naar een uitgever.

Dit boek over Hitlers geheime dienst kan u hier lezen:
https://archive.org/details/walterschellenberglouishagenhitlerssecretservicethelabyrinthpyramidbooks1974/page/n1
Het is van hoge historische waarde, want zijn de enige memoires van een top leider van de SS.

De feiten over Heinrich Himmler en de Jezuieten zijn te vinden op pagina's 31-32.

De SS organisatie was opgebouwd door Himmler op de principes van de jezuïeten orde. De dienst statuten en spirituele oefeningen voorgeschreven door Ignatius de Loyola, vormden een richtlijn welke Himmler onverdroten trachtte te kopiëren. Absolute gehoorzaamheid was de ultieme regel, elke order moest worden geaccepteerd zonder reservering.
De "Reichsführer SS" -Himmler's titel als het opperste hoofd van de SS- was bedoeld als de tegenhanger van de Jezuïeten Generaal van de Jezuïeten, en de hele structuur van leiderschap was overgenomen van de studies van de hiërarchische orde van de Katholieke Kerk.

Geen opmerkingen:

Wie financierde Pol Pot?

Pol Pot was voorheen docent op een Rooms Katholieke school, in het boeddhistische land Cambodja. Hij werd dus niet betaald door "Israë...